latinica  ћирилица
21/02/2017 |  11:30 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Ветерани Обрену Петровићу: Зашто игноришете српске борце?

Градски одбор Удружења "Ветерани Републике Српске" оптужио је градоначелника Добоја Обрена Петровића да неизградњом централног споменика игнорише сјене погинулих српских бораца - најбољих синова града Добоја и Републике Српске.
Ветерани Републике Српске - Фото: РТРС
Ветерани Републике СрпскеФото: РТРС

"Два пута до сада смо тражили разговор са Вама и ни на један допис нисмо добили никакав одговор. Очигледан је Ваш покушај да нас игноришете", истиче се у отвореном писму градоначелнику Добоја Обрену Петровићу.

"Ветерани Републике Српске" траже од Петровића да до петка, 24. фебруара, до 15.00 часова прими њихову петочлану делегацију, коју ће предводити предсједник Градског одбора Сретко Букејловић.

"За разговор предлажемо двије теме: Ваш однос као градоначелника и Градске управе Добоја према `Ветеранима Републике Српске`, удружењу од јавног интереса за Српску, па самим тим и за град Добој, те Ваша улога свједока Тужилаштва пред Судом БиХ и тврдња да су Срби извршили злочин у Добоју, а то значи и ми, Обрене Петровићу, јер и ми смо Срби", наводе у овом удружењу.

"Ветерани Републике Српске" најавили су, уколико их Петровић не позове, у понедјељак, 27. фебруара, у 10.30 часова долазак у Градску управу Добој, јер је то сервис свих грађана Добоја.