latinica  ћирилица
20/02/2017 |  20:39 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

Како су "Гробари" и "Делије" унијели бакље у Чаир? (ВИДЕО)

Велике групе навијача Партизана и Звезде пуштене су у халу послије договора надлежних служби, изјавио је предсједник регионалног КС Источне Србије Урош Парлић.
Навијачи Партизана и Звезде бацали бакље у Чаиру (фото: StarSport) -
Навијачи Партизана и Звезде бацали бакље у Чаиру (фото: StarSport)

Парлић је рекао да је непосредно пред почетак утакмице, из Београда у Ниш стигло по 300 навијача Партизана и Црвене звезде.

- У договору са комесаром за безбједност такмичења Вељком Богуновићем, полицијом и агенцијом задуженом за физичко-техничку безбједност донијели смо одлуку да они ипак уђу у Чаир. Процјена је била да је то безбједније него да им се не дозволи да гледају меч - рекао је Парлић.

Навео је је у халу Чаир одједном ушла велика група навијача, тако да су ту гужву појединци "сигурно искористили да унесу бакље и друга пиротехничка средства".

Тврди да је све гледаоце који су прије тога ушли у халу обезбјеђење детаљно провјерило на улазу, али да то није било могуће и са навијачима у организованим групама.

Он је изразио жаљење због неспортског понашања навијача и бакљаде у којој је повријеђен Миодраг Радовић, члан Скупштине Кошаркашког савеза Србије.

Полицијска управа у Нишу још се није огласила поводом инцидента у Чаиру у којем је Радовић задобио повреду ока пошто је погођен у главу ракетом.

Радовић, дугогодишњи градски функционер и бивши члан Вијећа града Ниша, задржан је на лијечењу на Очној клиници након што га је Хитна помоћ на носилима изнијела из Чаира.

Кошаркаши Црвене звезде освојили су Куп Радивоја Кораћа, пошто су у финалу побиједили Партизан са 74:64.

Извор: БЕТА