latinica  ћирилица
20/02/2017 |  18:38 | Аутор: РТРС

Одбијена жалба Нејмара, двије године затвора?

Врховни суд Шпаније одбацио је жалбу Нејмара, који ће морати да свједочи о наводној корупцији и нерегуларностима приликом трансфера из Сантоса у Барселону 2013.
Нејмар да Силва Сантос Јуниор - Фото: AP
Нејмар да Силва Сантос ЈуниорФото: AP

"Жалбе Сантоса, Барселоне, Нејмара, његове мајке Надин Гонсалвеш и компаније N&N да се одбаце оптужбе за превару и корупцију су одбијене. На ову одлуку нема права жалбе", наводи се у саопштењу суда.

Шпанско тужилаштво тражи од Националног суда у Мадриду да фудбалера Барселоне Нејмара казни са двије године затвора и  казном од 10,6 милиона долара, а такође и да каталонски и бразилски клуб буду кажњени са девет, односно седам милиона долара.

Поступак је покренут послије жалбе бразилског инвестиционог фонда ДИС, који је била власник 40 одсто права на Нејмара. Тај фонд тврди да је ускраћен за праву накнаду приликом трансфера Нејмара из Сантоса у Барселону.

Барселона је тада навела да је трансфер вриједан 57,1 милион евра, да је Нејмару припало 40 милиона, а Сантосу 17,1 милиона, од чега је компанија ДИС добила 6,8.

Међутим, шпански суд навео је да је трансфер вриједео 83,3 милиона, због чега се и жалила компанија ДИС, јер сматра да је Барселона прикрила прави износ и исплатила јој мање новца.

Извор: Агенције