latinica  ћирилица
20/02/2017 |  18:03 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

Николић одустао од кандидатуре за предсједника

Председник Србије Томислав Николић неће се кандидовати за други мандат, сазнаје РТС.
Вучић и Николић - Фото: ТАНЈУГ
Вучић и НиколићФото: ТАНЈУГ

Након састанка премијера Србије Александра Вучића и предсједника Томислава Николића, и њиховог разговора о предсједничким изборима, Николић је одлучио да се не кандидује.

Вучић и Николић су на састанку окарактерисали своју досадашњу сарадњу као важну, успјешну и значајну за Србију, и договорили се да блиско сарађују и убудуће.

Разговарали су и о политичко-безбједносној ситуацији у земљи и окружењу.

"Предсједник и премијер у потпуности су сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима, на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства. Јединство свих државних функционера у рјешавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размјера, приоритетни су задаци и предсједника Николића и премијера Вучића", истиче се у саопштењу.

Они су, како се наводи, усагласили мјере и потезе у вези са ревизијом тужбе бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића за "геноцид" против Србије, и о питању одбране виталних српских националних интереса поводом приједлога за чланство тзв. државе Косово у Унеску и Савјету Европе.

"Договорено је дневно координисање о овим кључним питањима за државу Србију", наглашено је у саопштењу.

Извор: РТС