latinica  ћирилица
20/02/2017 |  14:33 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Нови удар десничара на СНВ и недјељник Новости

Клуб заступника националних мањина једногласно подржава редакцију недјељника српске националне мањине "Новости", у коме пишу неки од најпознатијих хрватских новинара.
Недељник Новости - Фото: илустрација
Недељник НовостиФото: илустрација

Клуб одбацује тврдње десничарског Удружења "У име породице", које је оптужило "Новости", чији је издавач Српско народно вијеће /СНВ/, да не ради у складу са условима додјеле буџетског новца, те да у својим текстовима "шири мржњу, нетрпељивост и нетолеранцију према хрватском народу".

Због тога, ово удружење, тражи да СНВ врати 3,2 милиона куна, које још нису распоређене, те да му се онемогући јављање на јавни позив Савјета за националне мањине у року од три године.

Удружење "У име породице" поднијело је и пријаву Комисији за одлучивање о сукобу интереса против Милорада Пуповца, тврдећи да је као саборски посланик и предсједник СНВ-а био у истом тијелу које је додјељивало финансијска средства и у тијелу које их је примило.

Осим тога, Удружење оптужује Пуповца да је у сукобу интереса као члан Савјета за националне мањине и као члан саборског Одбора за људска права и права националних мањина.

"Новости" и СНВ су одбацили оптужбе Удружења "У име породице" да шире мржњу према хрватском народу, одговоривши да својим садржајима критички проговарају о власти и свима који су на позицијама моћи, те тако штите основне уставне вриједности.

Извор: СРНА