latinica  ћирилица
20/02/2017 |  13:40 | Аутор: РТРС

"Алумина" добила нови кадар за провјеру квалитета

Компанија "Алумина" из Зворника добила је нови кадар који ће вршити интерну провјеру из области система управљања квалитетом производа у складу са ИСО стандардима.
Алумина, Зворник - Фото: СРНА
Алумина, ЗворникФото: СРНА

Из ове компаније наводе да је њих 11 успјешно завршило обуку и стекло знања и вјештине за спровођење интерних провјера из области система квалитета. Обука је организована у сарадњи са познатом сертификацијском кућом "Квалитет Аустрија центар" - Представништво Београд.

Представник руководства компаније за квалитет Тања Јанковић каже да обуком интерних провјеривача "Алумина" ствара тим који ће бити укључен на даљој примјени стандарда и активностима које би требало да допринесу побољшању процеса у компанији.

Она је нагласила да су послије сертификације компаније примјетна побољшања у процесима, те истакла да се на сваких 12 мјесеци спроводе надзорне провјере, као и да ће ускоро бити једна обављена.

"Екстерни аудит се очекује у априлу по стандарду ИСО 9001:2008 и 14001:2006 за сектор енергетика. У наредних годину дана нашу организацију треба да прилагодимо новој верзији стандарда која је усвојена у децембру 2015. да би обезбиједили услове да пређемо на стандард ИСО 9001:2015, што аутоматски захтјева ресертификацију овог привредног друштва", објаснила је Јанковићева.

Према њеним ријечима, у фабрици тенутно има 20 интерних провјеривача.

Прије двје године успјешно је завршена сертификација Привредног друштва "Алумина" по стандардима ИСО 9001:2008, и у складу са захтјевима дефинисане су основне одредбе политике квалитета.

Извор: СРНА