latinica  ћирилица
20/02/2017 |  12:46 | Аутор: РТРС

Делићу 10, а Tалићу пет година затвора због промета дроге

Вијеће Апелационог одјељења Суда БиХ изрекло је другостепену пресуду којом су оптужени Владо Делић и Хасан Талић проглашени кривим за промет дроге и осуђени на 10, односно пет година затвора.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Kривична дјела су вршена у периоду од јуна 2013. године до јануара 2014. године на подручју БиХ ради стицања противправне имовинске користи.

Делић је осуђен као организатор, а Талић као члан групе за организовани криминал с циљем међународне купопродаје, преноса, превоза, држања, посредовања у даљој међународној продаји, слања и испоруке марихуане, спида, хероина и кокаина.

У пресуди, која је донесена у петак, 17. фебруара, Делићу и Талићу изречена је мјера безбједности одузимања предмета, а од Делића је одузета и имовинска корист прибављена извршењем кривичног дјела, саопштено је из Суда БиХ.

Истом пресудом они су ослобођени оптужбе да су, радњама описаним у ослобађајућем дијелу пресуде, починили кривично дјело организовани криминал у вези са прометом дроге и продуженим кривичним дјелом кријумчарење људи.

Оптужени су обавезани да надокнаде трошкове кривичног поступка, о чијој ће висини Суд одлучити посебним рјешењем након што прибави потребне податке, а, у односу на ослобађајући дио пресуде, ослобођени су обавезе накнаде трошкова кривичног поступка.

Делићу и Талићу ће у изречене казне затвора бити урачунато вријеме које су провели у притвору.

Извор: СРНА