latinica  ћирилица
20/02/2017 |  12:42 | Аутор: РТРС

Делимустафић, Церићева и Хаџићева још три мјесеца у притвору

Кантонални суд у Сарајеву продужио је притвор за три мјесеца Алији Делимустафићу, Лејли Церић и Суади Хаџић који су ухапшени у акцији "Правда".
Илустрација - Фото: илустрација
ИлустрацијаФото: илустрација

Притвор им је одређен на приједлог Кантоналног Тужилаштва, а може трајати до 17. маја или нове одлуке суда.

Делимустафићу је притвор продужен због опасности од бјекства, утицаја на свједоке и прикривање доказа и опасности од понављања кривичног дјела.

Церићевој је притвор продужен због опасности од утицаја на свједоке и прикривања доказа, те опасности од понављања кривичног дјела, а Хаџићевој због опасности од утицаја на свједоке и прикривања доказа, јављају федерални медији.

Акција "Правда" спроведена је у новембру и у оквиру ње ухапшено је 20 особа због сумње да су починила кривична дјела организовани криминал у вези са злоупотребом положаја, повредом закона судије, прањем новца и преваром.

Делимустафић је ухапшен 21. децембра прошле године у аутобусу у Карловцу. За њим су биле расписане међународна и интерна потјерница, након што га Судска полиција Кантона Сарајево није пронашла на пријављеној адреси када му је одређен притвор.

Истрагом су обухваћене Церићева као помоћник начелника општине Стари Град и Хаџићева као бивши правобранилац општине Стари Град.

Извор: СРНА