latinica  ћирилица
20/02/2017 |  12:10 ⇒ 12:40 | Аутор: РТРС

Кошарац: Мектић примитиван и недостојан функције

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да је "данашњим примитивним иступом министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић још једном показао да није достојан функције коју обавља".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Очигледно је да је Мектића погодила истина коју сам изнио, а то је да је његова политика противна интересима Републике Српске", рекао је Кошарац Срни коментаришићи данашње оптужбе које је Мектић изнио на конференцији за новинаре у Сарајеву, оптуживши га за насиље у породици и незаконито пословање његове приватне фирме.

Кошарац је рекао да је у својој политичкој каријери увијек коментарисао рад колега, те да никада није задирао у њихов приватни живот или живот њихових породица.

"И даље желим свим колегама хармоничан породични живот и сву породичну срећу, а данашњи примитивни и некултурни иступ Мектић, као и задирање у моју породицу и мој породични живот јасно показује да он и ја нисмо из истог миљеа, нисмо расли у истим срединама, нити смо исто васпитавани", истакао је Кошарац.

Он је најавио да ће Мектићево изношење неистина о његовом породичном животу свакако добити судски епилог, као што су добиле и раније сличне тврдње других политичара из Савеза за промјене које су све до једне изгубили о чему свједоче и пресуде које је добио.

"Што се тиче осталих оптужби које је Мектић данас изнио о мом пословању, позивам надлежне институције и органе да све његове наводе испитају и утврде истину. Моје пословање је транспарентно и надлежне институције имају могућност увида у њих", поручио је Кошарац.

Извор: СРНА