latinica  ћирилица
20/02/2017 |  08:40 | Аутор: РТРС

ЦГ: Оптужница за покушај тероризма до 15. априла

Специјално државно тужилаштво најавило је да ће најкасније до 15. априла имати готову оптужницу за покушај терористичког напада на дан парламентарних избора у Црној Гори.
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић рекао је да је тужилаштво наредило кривични поступак против 23 лица, те да је тражило скидање имунитета и доношење наредбе о проширење истраге на још два лица.

Он је додао да није могуће рећи да ли је то коначан број особа које се сумњиче.

- Могуће је довођење у везу још лица са овим кривичним дјелима што би подразумијевало проширење истраге - навео је Катнић за локалне електронске медији.

Катнић је навео да се функционерима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу на терет ставља чланство у криминалној организацији, али да то није крај листе.

Он је истакао да разумије одлуку врховног државног тужиоца Ивице Станковића да донесе обавезујуће упутство да не тражи хапшење Мандића и Кнежевића.

- Врховни државни тужилац донио је одлуку по савјести и морао је узети у обзир чак и пријетње ДФ-а грађанским ратом. То је чин донесен у посебним околностима - објаснио је Катнић и додао да је реторика ДФ-а већ дуже вријеме на неприхватљивом нивоу.

Извор: СРНА