latinica  ћирилица
18/02/2017 |  14:12 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Ђокић: Организовати хитан састанак са званичницима Србије

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да је неопходно хитно организовати састанак српских представника из Републике Српске и БиХ са званичницима Србије, како би био усаглашен начин даљег дјеловања због најаве бошњачих представника да ће поднијети захтјев за ревизију пресуде против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

"Муслимани за овакво понашање очигледно имају нечији сигнал. Са много мудрости би требало приступити оваквој ситуацији и тражити дјеловање предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића, али и других институција БиХ", рекао је Ђокић.

Он је истакао да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић жели кризу како би обезбиједио подршку у међународним институцијама за муслиманску политику.

"Они желе наставити политику притисака према међународним круговима да би била извршена уставна реформа, односно централизација БиХ. За ово им је потребна политичка криза у БиХ за коју би, уколико би Срби напустили институције БиХ, лакше доказали да је проблем Устав и тако би нас увели у период нових притисака", каже Ђокић.

Он је нагласио да, уколико би се разматрала одлука о даљем раду српских представника у институцијама БиХ, онда би требало искористити те институције да буду појашњени српски ставови и предочени проблеми које проузрокују Изетбеговић и они који га подржавају.

"Уколико не буде резултата, а вјероватно неће, онда би требало најавити прекид рада у институцијама БиХ. Њихово функционисање тада би изгубило смисао и стварале би штету Републици Српској", каже Ђокић.

Извор: Срна