latinica  ћирилица
17/02/2017 |  08:21 ⇒ 08:45 | Аутор: РТРС

"Опраштамо, али не заборављамо": Париз поново на ногама због младог Теа (ВИДЕО)

Протести и немири који су започели у знак подршšке младићу Теу, којег су наводно полицајци силовали палицом, прошšирили су се на центар Париза.
Протести у Паризу због силовања имигранта - Фото: Getty Images
Протести у Паризу због силовања имигрантаФото: Getty Images

Око 200 демонстраната окупило се у четврти Барбе у којој су протестовали због наводног силовања. Захтијевали су правду за Теа уз повике: "Опрашšтамо, али не заборављамо."

Протест се ипак претворио у нереде када је дио демонстраната почео да пали смеће и контејнере.

Портпарол полиције је изјавио за Си-Ен-Ен како су полицајци бацили сузавац на демонстранте да би их растјерали, а једну особу су ухапсили. Након šто је бачен сузавац, демонстранти су се раšширили по центру града и по мјестима која су популарна међу туристима и наставили да изазивају нереде.

Младић Тео је након хапшења хоспитализован и хитно оперисан због теших повреда. Одмах након šто се сазнало за инцидент, протести подршšке су кренули из Теове четврти и отада се шšире.

Полицајци су суспендовани, један од њих је оптужžен за силовање и прекомјерну употребу силе, а остала тројица за примјену прекомјерне силе.

Око 250 особа је ухапшено откако су почели протести и нереди, преноси Index.hr.

Предсједник Франсоа Оланд је посјетио Теа у болници, а потом је посјетио и четврти у којима је доšшло до нереда и позвао на мир те најавио како ће радити на побољшšању односа између полиције и имиграната.

Извор: Танјуг