latinica  ћирилица
17/02/2017 |  08:21 ⇒ 08:22 | Аутор: РТРС

"Николићева кандидатура? Почетак његовог тужног краја"

Потпредсеjдница СНС Зорана Михајловић каже да би кандидатура Томислава Николића за предсjедника била почетак тужног краја политичке каријере оснивача СНС.
Зорана Михајловић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Зорана Михајловић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

Осим тога, како наводи, то би био и неуспјешан покушај да подијели странку.

Она је за Политику рекла да би вољела лично да чује од Николића да ће се кандидовати и запитала да ли он то помаже опозицији и дијели СНС.

"Разговарала сам с предсједником Владе и из досадашњег рада с њим јасно ми је да никакве трговине, уцјене и притисци не утичу на њега. Ако се Николић кандидује онда је ово почетак тужног краја једне политичке каријере оснивача СНС-а Николића", рекла је Михајловић за "Политику".

Она сматра да би то био неуспјешан покушај Николића да подијели странку у чијем је оснивању учествовао и помоћ опозиционим кандидатима да побједе на изборима.

"То што је урадио Николић јесте политички преседан. Ово је покушај Николића да подијели СНС и помогне опозицији да побједи, али тај покушај неће успјети. Он се у кампањи може само ставити на страну оних који ће да критикују рад Владе Србије и да дијели ставове са Сашом Јанковићем и Вуком Јеремићем. Упркос томе, очекујем да ћемо побиједити на изборима", каже Михајловић.

Зорана Михајловић не види разлог за ванредне парламентарне изборе.

На питање Политике да ли је угрожена већина владајуће коалиције у Скупштини Србије, јер се по разним порталима спекулише да међу напредњацима има бар девет Томиних посланика, Михајловић каже да сматра да их сигурно нема толико и да су Николићу лојална до три посланика.

Извор: ТАНЈУГ