latinica  ћирилица
16/02/2017 |  16:49 ⇒ 17:04 | Аутор: РТРС

СМ БИХ о проблему издавања пасоша: Предузети хитне мјере

Савјет министара БиХ задужио је Агенцију за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ /ИДДЕЕА/ да у складу са Законом о јавним набавкама и својим законским мандатом предузме хитне мјере ради омогућавања права на слободу кретања грађана БиХ у складу с Уставом БиХ и Европском конвенцијом о људским правима и основним слободама.
Савјет министара - сједница - Фото: СРНА
Савјет министара - сједницаФото: СРНА

Ова мјера неопходна је ради заштите општег интереса с циљем спречавања несразмјерних посљедица које би могле наступити, саопштено је данас из Савјета министара БиХ, након ванредне сједнице ове институције.

Савјет министара БиХ данас је, уз прихваћене сугестије из мишљења Министарства финансија и трезора БиХ, усвојио Информацију ИДДЕЕА о начину рјешавања наслијеђених проблема у вези са штампањем пасошких књижица у БиХ.

Генерални секретаријат Савјета БиХ обавијестиће Суд БиХ, Канцеларију за разматрање жалби, Правобранилаштво БиХ и Агенцију за јавне набавке о овој информацији и донесеним закључцима.

Савјет министара БиХ прихватио је данас оставку Едима Несимија на дужност директора ИДДЕЕА, коју је он правдао здравственим разлозима, наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА