latinica  ћирилица
16/02/2017 |  16:47 ⇒ 16:48 | Аутор: РТРС

К.Митровица: Није пронађена гробница на мјесту срушене џамије

У Косовској Митровици, на мјесту гдје је била џамија порушена током сукоба на Косову, није пронађена масовна гробница.
Косовска Митровица - Фото: Бета
Косовска МитровицаФото: Бета

Простор који је претраживан био је обиљежен жутом полицијском траком. Ископавање је почело уз помоћ тешких грађевинских машина - багера. Да су били пронађени људски остаци прилоком претраге терена у близини главног ибарског моста у Сјеверној Митровици укључиле би се и специјализоване судско медицинске екипе.

На мјесту ископавања биле су екипе Института судске медицине из Приштине, Еулекса, представници Комисије Владе Србије за нестала лица и представници косовског и српског удружења породица несталих на Косову и Метохији.

Радове су обезбјеђивали припадници Косовске полиције, а могли су се видјети и војници Кфора, док је догађај изазвао велику пажњу новинарских екипа.

Проф. др Сузана Матејић из Комисије за нестала лица Владе Србије изјавила је раније новинарима да је Влада Републике Србије дала све информације које има у вези са несталим лицима и да су врло поносни на то што су успјели да објелодане оно што је документовано.

Она је напоменула да није једина документација која се претражује документација Владе Србије и да се расправља и о другим документима, других страна које још нису у потпуности откривене и да се надају да ће и та документација угледати свјетлост дана.

"Провјера сваког локалитета који се појави као информација да можемо да пронађемо некога са списка несталих јесте повод да се сви ми заједно бавимо тим проблемом и заједно истражујемо.Шта овдје конкретно можемо пронаћи то нико од нас не може предвидјети унапријед али јесмо ту да провјеримо да ли је та инофомација коју смо добили од свједока истинита", рекла је Матејићева.

Извор: Б92, Тањуг