latinica  ћирилица
16/02/2017 |  16:40 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Требиње: Одржана аудиција за солисте Ђурђевданског фестивала (ВИДЕО)

У просторијама Информативно-техничког центра Требиње, Радио-телевизије Републике Српске данас је одржана аудиција за солисте 24.Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме Бањалука 2017. На аудицији је учествовало 18 малишана из Херцеговине.
Требиње - Аудиција за Ђурђевдански фестивал - Фото: РТРС
Требиње - Аудиција за Ђурђевдански фестивалФото: РТРС

Редакција Информативно-техничког центра Требиње била је у знаку пјесме, дјечије граје и смијеха. Све је данас било подређено учесницима и Ђурђевданском фестивалу.

Малишани који су учествовали на аудицији знају, кажу, да не могу сви ићи даље, али су задовољни искуством и дружењем које им је на овај начин било омогућено.

Ивана Миљановић, једна од учесница аудиције рекла да јој се тамо све допало и да јој је важно да буде учесник. Њен другар Виктор Јоксимовић истиче да много воли музику и обожава да пјева, па је због тога хтио да се опроба на аудицији.

Аудицији у Требињу присуствовала је Марија Валентић из Требиња, која је прије седам година била у полуфиналу Ђурђевданског фестивала. Марија је ученица Средње медицинске и Средње музичке школе у Требињу.

Она је рекла да гледајући данас другаре који се пријављују на аудицији подсјећа се на вријеме од прије седам година када је она била на истом мјесту. Марија каже да јој је то било сјајно искуство које памти и дан-данас.

Аудиције су до сада одржане у Мркоњић Граду и Бањалуци. Требиње је било трећа станица.

"Као и сва дјеца исти су, примјети се да се у Херцеговини више воли пјевати. Да ли то значи да ће имати веће шансе, то не бих знао да кажем. Моје је да припремим дјецу за жири, а жири ће одлучити ко ће пјевати. Трудим се да немам фаворита, јер онда бих се разочарао ако неко не би прошао", истакао је Радослав Пандуревић, режисер Ђурђевданског фестивала.

Након Требиња аудиције за солисте Ђурђевданског фестивала биће одржане у Добоју, Бијељини и Источном Сарајеву.