latinica  ћирилица
16/02/2017 |  16:05 | Аутор: РТРС

Шешељ: Троје радикала се неће предати Хагу добровољно

Троје чланова Српске радикалне странке /СРС/ - Петар Јојић, Вјерица Радета и Јово Остојић, без обзира на потјернице које најављује Хашки трибунал, неће се добровољно предати Хашком трибуналу, рекао је данас предсједник СРС-а Војислав Шешељ.
Војислав Шешељ - Фото: СРНА
Војислав ШешељФото: СРНА

"Могу да распишу потјернице које год хоће боје, могу да буду и дугине боје, као оне заставе. Они се неће добровољно предати", изјавио је Шешељ на конференцији за новинаре.

Хашки трибунал затражиће од Интерпола да распише "црвене потернице" за троје чланова СРС-а које је оптужио за непоштовање суда, а које власти Србије нису ухапсиле, упркос налогу Трибунала, саопштио је тај суд.

Петар Јојић, Вјерица Радета и Јово Остојић терете се да су утицали на свједоке у процесу против предсједника њихове странке Војислава Шешеља, тако што су их пријетњама, уцјенама и митом наговарали да промијене исказе или да не свједоче.

Налог за њихово хапшење Хашки трибунал је властима у Београду упутио у јануару 2015. године, али по њему до данас није поступљено.

Оцјењујући да је званични Београд неколико пута одбио да поступи по налогу суда, ухапси и у Хаг изручи троје радикала, Трибунал је у октобру прошле године издао међународни налог за хапшење троје радикала.

Извор: Срна