latinica  ћирилица
16/02/2017 |  08:47 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Спутњик: Николић одлучио да се кандидује за предсједника; Вучић без коментара

Предсједник Србије Томислав Николић кандидоваће се на предстојећим предсједничким изборима, јавља Спутњик. За сада нема званичних потврда ове информације.
Томислав Николић - Фото: ТАНЈУГ
Томислав НиколићФото: ТАНЈУГ

Према истом извору, одлуку да се кандидује актуелни предсједник Србије донио је синоћ на прослави свог 65. рођендана, објавио је Спутњик на свом порталу. У Николићевом кабинету нису хтјели "ни да потврде ни да демантују ову информацију".

Након што се ова информација проширила, Тањуг је успио да ступи у контакт са предсједником СНС и премијером Србије Александром Вучићем и, на питање о кандидатури Томислава Николића, Вучић је ћутао и није дао никакав коментар, преноси ова агенција.

Лидер СПС Ивица Дачић оцијенио је да је, ако је вијест о кандидовању Николића тачна, срамотно да се он тиме придружује плејади кандидата који су против Вучића. "Више пута сам истицао да је за Србију најбоље да се сачува политичка стабилност путем кандидатуре човјека који ужива највећу подршку народа, а то је несумњиво Вучић", рекао је Дачић за Танјуг.

Потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић саопштила је поводом могуће кандидатуре Томислава Николића на предстојећим предсједничким изборима "да не жели да верује да ће се Николић на тај начин окренути против Србије".

Николић је изјавио да није изненађен "исходом гласања" на предсједништву Српске напредне странке, чиме је дата подршка кандидатури лидера странке Александра Вучића на предсједничким изборима, али и остао недоречен на питање да ли ће се кандидовати за предсједника Србије.

Он је такође рекао, на питање како коментарише наводе медија да је његов син подржао кандидатуру Вучића, да је Радомир Николић "изнио свој став на припремном састанку".

Подсјетимо, предсједништво Српске напредне странке у уторак је једногласно одлучило да Александар Вучић буде предсједнички кандидат те странке.

Извор: Спутњик, Танјуг