latinica  ћирилица
15/02/2017 |  13:04 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Турска подноси кандидатуру за организацију ЕП 2024

Предсједник Фудбалског савеза Турске Јилдирим Демирорен рекао је данас да ће се та држава кандидовати за организацију Европског првенства 2024. године
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

"Моја жеља је да наша кандидатура буде успешна, коју ћемо званично поднети 2. марта", рекао је Демирорен на заједничкој конференцији за новинаре с министром спорта Турске Акифом Кагатајем Килићем.

Турска је већ била један од кандидата за ЕП 2020. године.

Министар спорта казао је да Турска сада има неопходну инфраструктуру да организује велике догађе, попут континенталног шампионата у фудбалу.

"Није битно да ли су у питању путеви, мостови или аеродроми. Немамо проблема с тим", рекао је Килић.

Од доласка Реџепа Тајипа Ердогана на власт 2003. године, Турска је почела с потпуном модернизацијом у склопу свог плана да до 2023. године буде 10 најбогатијих држава у свијету.

За турске власти највећи изазов биће увјеравање Европске фудбалске уније (Уефа) да ће безбједносна ситуација бити на високом нивоу, с обзиром на то да се у Турској у посљедње вријеме често догађају терористички напади, а и у јулу је био покушај војног удара.

Њемачка је најавила да ће поднијети кандидатуру за органзиацју ЕП 2024. године, а и скандинавске државе су најавиле могућност да ће се заједо кандидовати за континентални шампионат.

Извор: Новости