latinica  ћирилица
14/02/2017 |  15:46 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Гранична полиција БиХ: Заплијењено 19.630 кутија цигарета

Пипадници Граничне полиције БиХ заплијенили су на подручју Сарајева и Билеће 19.630 кутија разних врста цигарета без акцизних маркица, вриједности око 90.000 КМ.
Сарајево - заплијељене цигарете - Фото: СРНА
Сарајево - заплијељене цигаретеФото: СРНА

У оквиру оперативне акције "Пат" на подручју Сарајева, контролом два возила регистрације БиХ, спријечено је кријумчарење 17.630 кутија цигарета.

Због сумње да су починили кривично дјело кријумчарење, ухапшени су држављани БиХ чији су иницијали В.В. /36/, В.К. /60/, Р.В. /48/ и А.Г. /45/.

Претресом објеката које користи лице чији су иницијали А.Г. одузети су пиштољ, око 11.000 евра и други доказни материјали.

О догађају су обавијештени Тужилаштво и Суд БиХ и у току је рад на овом случају, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

На подручју Билеће, у оквиру оперативне акције "Бастион", привремено је одузето 2.000 кутија цигарета без акцизних маркица.

Против држављанина БиХ чији су иницијали С.Ц. /47/, који је у аутомобилу "форд", регистрације БиХ, превозио цигарете, Тужилаштву БиХ ће бити поднесен извјештај због сумње да је починио кривично дјело недозвољен промет акцизних производа.

Службеници Јединице граничне полиције Хум ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали З.М. /27/, јер је граничним провјерама утврђено да га потражује Општински суд у Жепчу због кривичног дјела изазивање опште опасности.

З.М. је предат Судској полицији Босанско-подрињског кантона у Горажду.

Службеници Граничне полиције Аеродром Сарајево ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали Р.Ћ. /34/ на лету из Беча након што је граничним провјерама утврђено да га потражује Општински суд у Великој Кладуши због кривичних дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога и тешка крађа, те Полицијска управа Велика Кладуша због кривичног дјела разбојништво.

Р.Ћ. је предат службеницима судске полиције у Кантону Сарајево.

На Међународном граничном прелазу Шамац, при уласку у БиХ, ухапшено је лице чији су иницијали Е.Х. /31/ јер га потражује Општински суд у Калесији због кривичног дјела посједовање и омогућавање уживања опојних дрога.

Е.Х. предат је службеницима Судске полиције Оџак.

Припадници Граничне полиције Бијељина ухапсили су држављанина БиХ чији су иницијали Д.Х. /41/ при уласку у БиХ на магистралном путу Рача након што је утврђено да га потражује бијељински Основни суд због кривичног дјела тјелесна повреда. Ухапшени је предат службеницима бијељинске судске полиције.