latinica  ћирилица
14/02/2017 |  14:57 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Руководство Српске честитало Дан државности Србије

Највише руководство Републике Српске упутило је данас честитке руководству и грађанима Републике Србије, поводом Дана државности Србије.
Дан државности Србије - Фото: ТАНЈУГ
Дан државности СрбијеФото: ТАНЈУГ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је  честитку предсједнику Србије Томиславу Николићу. 
„Задовољство ми је да поводом Дана државности Републике Србије, Вама и свим грађанима Србије, у име грађана Републике Српске и своје лично име упутим најискреније честитке и много успјеха у развоју земље.

Србија је наша матица и зато и ми са посебним поштовањем доживљавамо овај празник. Србија данас има велики значај у региону и увјерен сам да ће као демократска и стабилна заједница наставити изградњу просперитетног друштва као и пута придруживању великој породици европских народа.

Овом приликом изражавам своје увјерење да ћемо у наредном периоду наставити да додатно оснажујемо наше братске односе и појачамо сарадњу на свим нивоима.

Поштовани господине предсједниче, са најбољим жељама за јаку, стабилну и напредну Србију примите изразе мог посебног поштовања и уважавања“, наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао у име Народне скупштине и своје лично име предсједнику Србије Томиславу Николићу, носиоцима највиших државних функција и свим грађанима Републике Србије Сретење – Дан државности Србије.
 
"Упућујем Вам искрене честитке са жељом да, економски и привредно развијена Србија буде гарант мира, напретка и добросусједских односа. Руководство и народ Републике Српске радује напредак Србије у изградњи савременог, европског друштва и јаких и стабилних институција. Желимо да Србија останете јака, просперитетна и демократска држава и покретач развоја цијелог региона", написао је предсједник Чубриловић у честитки.

Он је истакао да је увјерен у могућности интензивирања, унапређења и јачања сарадње Републике Српске и Србије, у свим областима економије, привредеи друштвеног живота, у складу са Дејтонским мировним споразумом и Споразумом о специјалним и паралелним везама.

“Чврсте братске, пријатељске, културне и историјске везе су темељ за изградњу још бољих и успјешнијих односа ради добробити свих наших грађана&раqуо;, закључио је Чубриловић у честитки предсједнику Србије.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку предсједнику Владе Републике Србије Александру Вучићу, државном руководству и свим грађанима Србије.
 
„У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем искрене честитке Вама, државном руководству и свим грађанима Србије, поводом 15. фебруара – Дана државности Србије.

Дубоко сам увјерена да ће Србија наставити да јача своју политичку и економску стабилност, као и да афирмише свој регионални и међународни положај.

Очекујемо да ће пријатељски односи Србије и Републике Српске наставити да се развијају на обострано задовољство и у заједничком интересу, те да ће конструктивна сарадња у стратешки важним областима бити настаљена и унапређена.

Свим грађанима Србије желимо просперитет и стабилност, уз наду да ћемо заједничким залагањем дјеловати у циљу очувања културног и националног идентитета српског народа“, стоји у честитки предсједнице Владе Републике Српске Жељке Цвијановић.