latinica  ћирилица
14/02/2017 |  13:57 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

У сриједу претежно сунчано (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно сунчано вријеме.

Ујутро слаб до умјерен мраз, око ријека и по котлинама магла, на западу и истоку мјестимично и ниска облачност, а у осталим предјелима мало до умјерено облачно, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана постепено топлије и угодније, уз више сунчаног времена, а дневно задржавање ниске облачности све ријеђе.

Вјетар слаб сјеверног и сјевероисточног смјера.

Најнижа јутарња температура ваздуха углавном између минус шест и минус два, на југу земље од један до пет степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха већином између пет и 10 степени Целзијусових, на југу земље од 12 до 16 степени Целзијусових.

У Српској и ФБиХ данас је било претежно сунчано. Прије подне по котлинама је било ниске облачности која се дуже задржала у сјевероисточним подручјима.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус шест, Бијељина минус два, Мраковица нула, Калиновик, Чемерно и Иван Седло један, Хан Пијесак два, Сарајево, Соколац, Сребреница и Купрес четири, Гацко, Мркоњић Град, Рудо, Шипово, Србац, Сански Мост и Зворник пет, Фоча, Рибник, Бихаћ, Добој, Дрвар, Јајце, Приједор и Тузла шест и Бугојно и Ливно седам степени Целзијусових.

У Вишеграду и Невесињу данас у 13.00 часова измјерено је осам степени Целзијусових, Билећи и Зеници девет, Мостару, Неуму и Стоцу 12, Требињу 13 и Чапљини 14 степени Целзијусових.