latinica  ћирилица
14/02/2017 |  12:54 | Аутор: РТРС

Делегација С.министара у посјети Црној Гори

У Вили Горица у Подгорици одржан је састанак делегација Босне и Херцеговине и Црне Горе предвођених предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем и предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем.
Звиздић у Црној Гори - Фото: РТРС
Звиздић у Црној ГориФото: РТРС

Током састанка предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић је рекао да је интерес Црне Горе да се убрзају интеграцијски процеси у региону. Рекао је да је Црна Гора спремна да пружи сву помоћ Босни и Херцеговини на европском путу и изразио очекивања да ће БиХ до краја текуће године добити кандидатски статус.

Изражен је и заједнички интерес за проширење трговинске и економске сарадње. Истакнута је потреба за заједничким инфраструктурним пројектима којим би се побољшао промет роба и људи.

Предсједавајући Звиздић је рекао да заједнички инфрастуктурни пројекти повезују регију у свим сегментима. Истакнуо је да обје земље имају исте политичке циљеве, а то су евроатлантске интеграције. Додао је да овакве посјете имају и своју економску димензију и позвао привреднике Црне Горе да учествују на Мостарском сајму, као и на Сарајево Бизнис Форуму.