latinica  ћирилица
14/02/2017 |  12:36 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

"Ветерани Републике Српске" - Борци као ствараоци Српске да буду уставна категорија (ВИДЕО)

Представници Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" предали су данас на овјеру протоколу Народне скупштине Републике Српске документацију за уставно одређење бораца-ратних ветерана и чланова њихових породица и приједлог новог закона о правима бораца-ратних ветерана.
Ветерани Републике Српске - Фото: РТРС
Ветерани Републике СрпскеФото: РТРС

Предсједник Скупштине Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" Драган Савић истакао је да је документација предата у складу са Законом о грађанској иницијативи.

"Приједлогом новог закона о правима бораца-ратних ветерана предвиђено је да борци који немају примања дођу у позицију да друштво брине о њима, затим да минимална борачка примања буду у нивоу просјечне плате, да болесни буду његовани, а да они који премину буду достојанствено сахрањени", рекао је Савић новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да се амандманом на Устав Републике Српске тражи да борци постану уставна категорија, као ствараоци Српске.

"Без њих не би било Републике Српске и требало би да буду уставна категорија. До Видовдана, наше крсне славе, учинићемо све да наши захтјеви буду прихваћени", истакао је Савић и напоменуо да ће се ветерани достојанствено залагати за своја права.

Извор: Срна