latinica  ћирилица
14/02/2017 |  10:43 ⇒ 11:19 | Аутор: РТРС

Радојичић: До 28. фебруара наћи рјешење за Топлану

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да ће Градска управа најкасније до 28. фебруара упутити Скупштини града приједлог за рјешавање проблема градске Топлане која је суочена са губицима који премашују 80 милиона КМ.
Игор Радојичић на састанку са директорима градских предузећа - Фото: СРНА
Игор Радојичић на састанку са директорима градских предузећаФото: СРНА

На састанку са директорима градских предузећа и установа у надлежности града, Радојичић је навео да ће предложено рјешење бити у форми закупа или стратешког партнерства, укључујући прелазак на јефитинији енергент за топлификацију града, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Радојичић је нагласио да нова градска администрација, осим за Топлану, покушава да пронађе рјешење и за проблеме са којим се суочава Завод за изградњу Бањалука, те реорганизовани Центар за село и Раднички универзитет.

- Наш циљ није да ЗИБЛ који је након Топлане један од највећих градских проблема, оде у стечај, него да пронађемо рјешење за њихов опстанак на тржишту, уколико је то могуће - рекао је Радојичић и додао да се ово предузеће суочава са великим губицима и "хроничним недостатком посла".

Говорећи о Радничком универзитету, Радојичић је навео да посебна радна група која сагледава стање у овој установи има задатак да до 31. марта поднесе извјештај у којем ће јасно прецизирати да ли би ова установа требало да буде укинута, како је то првобитно планирано.

Радојичић је директорима градских предузећа и установа поручио да је неприхватљиво свако евентуално стварање финансијских обавеза изван оквира усвојеног буџета.

Извор: СРНА