latinica  ћирилица
13/02/2017 |  21:54 | Аутор: РТРС

Трамп: Сјеверна Кореја велики проблем

Предсједник САД Доналд Трамп каже да ће се "веома оштро" позабавити Сјеверном Корејом, након што је она извела пробно испаљивање новог типа балистичке ракете.

- Очигледно је Сјеверна Кореја велики, велики проблем и ми ћемо се тиме веома снажно позабавити - рекао је Трамп током заједничке прес конференције са канадским премијером Џастином Трудоом, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да амерички предсједник није изнио детаље тога како ће одговорити на акције Сјеверне Кореје.

Пентагон је објавио да су САД способне да се одбране од сјевернокорејског напада балистичком ракетом и снажно осудио посљедњу ракетну пробу коју је извео Пјонгјанг.

Портпарол Пентагона капетан Џеф Дејвис изјавио је да је посвећеност САД заштити америчке територије и савезника попут Јапана и Јужне Кореје "гвоздено чврста". Он је рекао новинарима да су сјевернокорејски "незаконити програми наоружања" јасна и велика опасност по националну безбједност.

- Ми смо способни да се одбранимо од сјевернокорејског напада балистичком ракетом и предузећемо све неопходне мјере за одвраћање и савладавање пријетњи нашим и савезничким територијама и грађанима - навео је Дејвис.

Сјеверна Кореја потврдила је јуче да је успјешно тестирала лансирање новог типа балистичке ракете средњег до дугог домета.

Извор: Танјуг