latinica  ћирилица
13/02/2017 |  21:47 | Аутор: РТРС

ИТФ: Најбољи највише тестирани, међу њима и Ђоковић

Међународна тениска федерација објавила је списак допинг тестова у 2016. години на којој се види да су најредовније тестирани најбољи на свијету.

Највише су контролисани играчи који су стизали до завршница највећих турнира-Новак Ђоковић и Енди Мареј предводе листу са по седам и више тестова на турнирима и ван њих.

У истом рангу су Милош Раонић, Стан Вавринка, Марин Чилић и многи други, за разлику од Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Иако је пропустио већи дио претходне сезоне, Швајцарац је био редован у антидопингу-између 4 и 6 пута је предавао узорке на турнирима, док је ван њих морао седам пута да се подвргава тестовима.

С друге стране, Надал је ван такмичења имао исти број тестова као остали велики ривали, али је на самим турнирима контролисан између једног и три пута.

Тенисерке су у просјеку слабије тестиране од мушкараца, па тако Серена Вилијамс и Анџелик Кербер имају 4-6 и 7+ на турнирима и ван њих.

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић је на турнирима имала између једног и три теста, уз седам ван такмичења, исто као и Ана Ивановић, која се повукла крајем прошле године.

Извор: Б92