latinica  ћирилица
13/02/2017 |  12:28 | Аутор: РТРС

"Насљеђе" - Јединствени у осуди напада на Српску

Удружење дјеце погинулих бораца "Насљеђе" из Требиња позвало је српске политичаре да буду јединствени и осуде све нападе на Републику Српску, укључујући позив предсједника СДА Бакира Изетбеговића да буде покренута ревизија пресуде по тужби БиХ против Србије.
Требиње - Удружење дјеце погинулих бораца "Насљеђе" - Фото: РТРС
Требиње - Удружење дјеце погинулих бораца "Насљеђе"Фото: РТРС

"Позивамо српске политичаре на јединство, без обзира којем нивоу власти припадају, да заједничким ставом и проналаском најбољег рјешења одговоре и осуде све нападе на Републику Српску", саопштено је из Удружења.

Представници овог удружења истакли су да постоји 145 захтјева у Тужилаштву БиХ за ексхумацију који нису ријешени, а да су њих 120 поднијела удружења породица несталих Срба посредством Института за нестала лица БиХ.

"Осуђујемо рад Тужилаштва БиХ и Института за нестала лица БиХ. Апелујемо да буде заузет заједнички став у интересу свих српских породица и дјеце несталих бораца који годинама чекају да буду пронађене масовне и појединачне гробнице", наведено је у саопштењу.

Из Удружења су навели да велики број њихових чланова, након више од 20 година од завршетка одбрамбено-отаџбинског рата, није пронашао своје очеве који се воде као нестали.

Извор: Срна