latinica  ћирилица
13/02/2017 |  11:02 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Говедарица ће тражити да Предсједништво БиХ заузме став о ревизији тужбе (ВИДЕО)

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је да ће данас затражити да Предсједништво БиХ заузме став о могућој ревизији тужбе БиХ против Србије, јер је то тренутно централно политичко питање у БиХ.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

"Припремљен је допис који ћу након доласка у Бањалуку парафирати и упутити члановима Предсједништва БиХ. Предсједништво БиХ мора разматрати могућност ревизије тужбе БиХ против Србије, јер ово питање уводи БиХ у велику неизвјесност и кризу", навео је Говедарица.

Он каже да је "епицентар наведеног проблема" у Предсједништву БиХ.

"Није могуће да један од чланова Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић доводи комплетну државу у неуставну позицију. Очекујем да ће предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић питање ревизије тужбе ставити на дневни ред сједнице ове институције, која би морала да ријеши тај проблем", додао је Говедарица.

Он је истакао да су до сада чланови Предсједништва БиХ износили личне ставове о ревизији тужбе.

"Мислим да би о ревизији тужбе став требало да заузме Предсједништво БиХ. Евидентно је да бивши агент БиХ Сакиб Софтић нема овлаштења за заступање у ревизији, јер је тај предмет давно окончан и то Предсједништво БиХ мора да констатује", рекао је Говедарица.

Извор: Срна