latinica  ћирилица
13/02/2017 |  09:02 ⇒ 09:11 | Аутор: РТРС

Сарајево- Протест запослених у општој болници

Запослени у општој болници "Абдулах Накаш" у Сарајеву одржали су јутрос протест након што им је забрањено да бесплатно користе паркинг у Крањчевићевој улици, који је Општина Центар издала правном лицу - Зелене беретке.
Радници болнице одржали протест (фото:N1) -
Радници болнице одржали протест (фото:N1)

Овај протест најављен је још у петак због, како наводе запослени, продаје државне имовине, преноси Н1.

Љекар у овој установи Нермин Малкоч каже да разлог окупљања није паркинг, већ "теза политичара да је по њима све у реду".

- Разлог окупљања је да направимо поређење. Неко је ову површину продао 2004. године за 219.000 КМ, односно 20 КМ по метру квадратном, што је по мени нерегуларно. Ово, такође, представља и војну имовину, а Љубо Ћесић је њихов главни идеолог - рекао је Малкоч.

Он је навео да је нешто што се књижи 11 година завршено у року од седам дана, напомињући да би према реалној цијени од 700 КМ по метру квадратном та површина коштала више од седам милиона КМ.

- Питам се гдје је та разлика? Израчунајте колико би то било метара цијеви да бисмо имали воду - додао је Малкоч.

Један од љекара ове болнице Денис Мачкић рекао је раније да је то земљиште продато још 2004. године за 219.000 КМ и да то нико до петка, када им је забрањено паркирање, није знао.

Начелник сарајевске Општине Центар Неџад Ајнаџић рекао је за федералну штампу да је локална заједница паркинг простор изнајмила правном лицу "Зелене беретке".

- Да ли ће "Зелене беретке" њима давати паркинг простор бесплатно или ће наплаћивати, то је на њима да се договоре - рекао он.

Извор: СРНА