latinica  ћирилица
12/02/2017 |  11:16 ⇒ 11:19 | Аутор: РТРС

Ко су главни фаворити за овогодишњу Греми награду?

У Лос Анђелесу ће вечерас бити додијељена престижна америчка музичка награда Греми, а ове године фаворити су двије музичке диве - Бијонсе и Адел.
Адел - Фото: Getty Images
АделФото: Getty Images

Бијонсе, која има највише номинација, укупно девет, први пут ће се појавити у јавности од када је рекла да је у другом стању и да носи близанце.

Пјевачица (35), која је освојила 20 Гремија до сада али никада у главним категоријама, као што су за најбољи албум или диск године. Њена главна ривалка је британска пјевачица Адел, чији је албум "25" најпродаванији албум у посљедњих десет година.

У конкуренцији за Греми налазе се и канадски репер Дрејк и млади Џастин Бибер. Амерички медији су пренијели да се на церемонији додјеле очекује и политичка реакција умјетника у свјетлу великих идеолошких погледа у САД.

Бијонсе, Адел и Дрејк су отворено критиковали америчког предсједника Доналда Трампа због његовог става о имигрантима. Лејди Гага и Кејт Пери, које ће такође бити на свечаности, подржавале су Трампову политичку противницу Хилари Клинтон.

Греми, установљен 1959. године, годишња је награда за изузетне доприносе у музици и дискографији, коју дођељује америчка Академија за дискографску умјетност и науку (НАРАС).