latinica  ћирилица
11/02/2017 |  15:20 ⇒ 16:17 | Аутор: РТРС

Стефановић: Нема проблема због мађарских база на граници

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да не види као проблем најаву Мађарске о подизању војних база на граници са Србијом због миграната, и подсјетио да та земља већ двије године ангажује војску и полицију на граници у заштити од миграната.
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs) -
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs)


Стефановић је рекао да су војску на својим границама ангажовале и друге земље, па и Србија која је довела војску и полицију на границу са Бугарском и Македонијом.

Подсјећајући да је Мађарска редовно обавијестила Србију о томе, Стефановић је истакао да је задатак државе да се бори да граница буде сигурнија и да то у Србији од јула прошле године заједничке раде патроле војске и полиције.

Стефановић је на конференцији за новинаре у Влади Србије изјавио да је ангажован велики број људи и појаснио да је то нормално у ситуацији када стотине хиљада људи пролази кроз територију једне земље.

"Са Мађарском имамо добру сарадњу и у борби против организованог криминала и у мигрантској кризи. Не слажемо се увек са свим њиховим одлукама и не чине све њихове одлуке наш живот лакшим, али то је суверена одлука Мађарске, као и неких других држава у ЕУ, и наш посао је да се што боље снађемо у томе", закључио је Стефановић.

Мађарска војска саопштила је јуче да је завршена изградња пограничне базе у Келебији на граници са Србијом, као и да очекује да ће до прољећа бити завршена и изградња база у Бачалмашу, Мадарашу и Херцегсантоу.

Начелник генералштаба мађарске војске Тибор Бенке је нагласио, да ће војници своје пограничне задатке обављати "све док не престане миграциони притисак на Мађарску".

Извор: Срна