latinica  ћирилица
11/02/2017 |  10:58 | Аутор: РТРС

Радна експлоатација малољетника, као и радника у иностранству

Институције БиХ у протеклом периоду радиле су на предметима који се односе на радну експлоатацију жртава, држављана БиХ, међу којима је евидентирано искориштавање и малољетних особа, као и радне експлоатације држављана БиХ у иностранству, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

У Тужилаштву БиХ одржан је састанак Ударне групе за борбу против трговине људима и илегалних миграција на којем су анализиране проведене активности правосуђа, полиције и безбједносних агенција у борби против трговине људима, заштити жртава трговине људима, као и борби против илегалних миграција.

У саопштењу се наводи да су институције БиХ у протеклом периоду радиле на предметима који се, осим случајева сексуалне експлоатације жртава трговине људима, односе на радну експлоатацију жртава.

На састанку, којим је предсједавала вршилац дужности главног тужиоца БиХ Гордана Тадић, учествовали су чланови Ударне групе из правосудних, полицијских, безбједносних и пореских институција са нивоа БиХ, ентитета и Брчко дистрикта БиХ.

Ударна група за борбу против трговине људима, заједнички размјењује информације и координише активности ради што успјешнијег, спречавања, откривања и кривичног процесуирања кривичних дјела трговине људима, као и идентификовања и заштите жртава.

Извор: СРНА