latinica  ћирилица
11/02/2017 |  08:19 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

Нестварни Јокић – 40 поена у Медисон Сквер Гардену (ВИДЕО)

Никола Јокић наставља да помјера стандарде, остварио је рекорд каријере са 40 поена у побједи Денвера над Њујорком 131:123.
Никола Јокић (Фото:nbaserbia.com) -
Никола Јокић (Фото:nbaserbia.com)

Без обзира на квалитете Никса, Медисон Сквер Гарден је мјесто на којем се мјери кошаркашка величина у НБА лиги, својом учинцима на том мјесту су се поносиле и легенде попут Мајкла Џордана и Кобија Брајанта, а сада раме у раме с њима стоји и млади Сомборац.

У својој тек другој сезони у најјачој кошаркашкој лиги свијета Јокић је био глава звијезда у њујоршком храму кошарке, гдје је засјенио човјека који је главна асоцијација на кошарку Нагетса и Никса у посљедњих 15 година, Кармела Ентонија.

Јокић је постигао више поена него што је провео минута на терену (37), погодио је 17 од 23 шута из игре, убацио и двије тројке из три покушаја, те имао девет скокова (четири у нападу), пет асистенција, те по двије блокаде и изгубљене лопте.

Већ у првом полувремену је најавио најбоље вече у каријери јер је за 17 минута постигао 15 поена промашивши свега један од осам шутева за два поена.

У важној побједи Нагетса у борби за плеј-оф најбоље га је пратио Вилсон Чендлер са 19 поена, по 16 су убацили Гери Херис и Џамир Нелсон који је имао и 12 асистенција, Вил Бартон са 15 поена и десет скокова, те Дерел Артур са 13 поена.

Никсима није било довољно 33 поена поменутог Ентонија, 17 је додао Кристапс Порзингис, Кајл Оквин је додао 16, 15 је убацио Кортни Ли, 13 Дерик Роуз, док је Брендон Џенингс имао 13 асистенција уз само два поготка из десет покушаја.

Извор: Б92