latinica  ћирилица
07/02/2017 |  19:41 ⇒ 08/02/2017 | 08:37 | Аутор: РТРС

Звиздићеви ПР стручњаци измислили изјаву Боже Петрова - Није говорио о ентитетима

Канцеларија за односе с јавношћу предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића (СДА) измислила је изјаву предсједника Сабора Хрватске Боже Петрова у којој он говори како је тобоже "против стварања нових ентитета". Потврђено је то из Канцеларије за односе с јавношћу Моста Независних листа, странке којој је Петров предсједник, пише портал Дневник.ба
Измишљена изјава Боже Петрова - Фото: РТРС
Измишљена изјава Боже ПетроваФото: РТРС

Канцеларија за односе с јавношћу предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића (СДА) измислила је изјаву предсједника Сабора Хрватске Боже Петрова у којој он говори како је тобоже "против стварања додатних ентитета". Потврђено је то из Канцеларије за односе с јавношћу Моста Независних листа, странке којој је Петров предсједник.

"Предсједник Хрватског сабора Божо Петров у посјети је Босни и Херцеговини. Након службеног састанка с Денисом Звиздићем, предсједавајућим Савјета министара Босне и Херцеговине Канцеларија предсједавајућег послала је службено саопштење у којем стоје наводи које Божо Петров није изјавио, а који се тичу теме стварања новог ентитета у БиХ",рекли су за портал Бљесак из Канцеларије за односе с јавношћу Моста.

"Разговор с предсједавајућим Савјета а министара Звиздићем био је јако конструктиван, али Божо Петров ни у једном тренутку се није изјаснио за или против трећег ентитета будући да то није био фокус разговора. Као предсједник Хрватског сабора је Петров истакао да подржава БиХ на европском путу те да се залаже за федерализацију која ће бити темељ за једнакоправност три народа", поручили су из Моста.

Посебну пажњу је посветио измјенама Изборног закона, према одлуци Уставног суда БиХ, а које Хрватима коначно требају омогућити враћање гласачког права у уставне оквире и избор легитимних представника у власти према Дејтонском споразуму чији је Хрватска супотписник.

"Из позиције предсједника хрватског Сабора Божо Петров сматра да би било неумјесно да он као политичар сусједне државе учествује у разговору око унутрашњих политичких тема у БиХ, али око питања која се тичу равноправности Хрвата у БиХ, и Дејтонских категорија каква је легитиман избор представника сходно одредби Даyтона о конститутивности народа Хрватска свакако треба имати јасан став", стоји на крају исправке нетачности која се појавила у бх. медијима.

Из Звиздићеве канцеларије су данас раније су саопштили:

"Предсједник Хрватског Сабора Божо Петров рекао је данас након сусрета с предсједавајућим Савјета министара Босне и Херцеговине Денисом Звиздићем у Сарајеву да Хрватска поштује суверенитет и територијални интегритет БиХ, једнакоправност три конститутивна народа, али и да не подржава стварање додатног ентитета у БиХ".