latinica  ћирилица
04/02/2017 |  16:42 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Контроверзни имам Халиловић позива на обнову тужбе против Србије (ВИДЕО)

Контроверзни имам џамије краљ Фахд у Сарајеву, Незим Халиловић Мудерис поново је усталасао јавност и то позивом да се обнови тужба БиХ против Србије. Халилиловић је у хутби поручио да се тужба мора обновити, у супротном ће, како је рекао, агресор добити прилику за нови геноцид.
Имам Незим Халиловић - Фото: РТРС
Имам Незим ХалиловићФото: РТРС

Након Бакира Изетбеговића са ултимативним захтјевом за обнављањем тужбе против Србије обратио се ратни командант 4. муслиманске бригаде, данас имам џамије краљ Фахд, главног вехабијског упоришта у Сарајеву.

"Свима који мисле да ради добросусједских односа то не треба чинити, поручујем да су злочинци који су над мојим добрим народом починили једанаест геноцида опасни и није им вјеровати, све док нас својим дјелима и животима најмање у наредних стотину година не увјере да су се промијенили набоље", истиче Халиловић.

Својим говорима мудерис Халиловић одавно је увјерио јавност да његова мржња према Србима нема границе и то не би било спорно да он није руководилац канцеларије за хаџ у Ријасету ИЗ заједнице у БиХ, што његове ставове чини званичним.

Вјерски и политички аналитичари из реда Бошњака нису изненађени новим провокацијама Незима Халилиовића. Питају - да ли је то и званичан став ИЗ у БиХ с обзиром да је Халиловић високопозицониран у том тијелу и траже да истражни органи у БиХ коначно реагују на запаљиве и увредљиве говоре на рачун Срба и Србије.



Џевад Галијашевић, стручњак за тероризам истиче да Халиловићу, као човјеку задојеном мржњом, више пристаје да буде имам у Сирији у ИД.

"Незим мудерис Халилиловић постаје објективна међународна пријетња по углед БиХ", каже Галијашевић.

Незим Халиловић Мудерис говори оно што званична бошњачка политика мисли. С одобравањем су пратили када је позивао на териростичке нападе на Српску, или када је уочи посјете Александра Вучића Поточарима призивао Алахово проклество на оне који су били против Резолуције о Сребреници. Тако је и посљедњи мудерисов говор вјетар у леђа бошњачким политикама да наставе да спроводе ратне идеје.

Мехмедалија Нухић, вјерски аналитичар истиче да то, у сваком случају, не води стабилности на териротији на којој живе муслимани и Срби.

Џамија краља Фахда је екстериторијални објекат Саудијске Арабије у БиХ. Бакир Изетбеговић никада није демантовао да је као директор Завода за изградњу Кантона Сарајево самовољно уступио тај плац Саудијској Арабији, за који постоје докази да је био власништво српске породице Млађен.

Идентичан садржај хутбе Незима Халиловића Мудериса и изјаве Бакира Изетбговића о потреби обнављања тужбе, потврђује да оно што се каже у џамији на крају буде став СДА. Проблем је што се то покушава представити као званична воља БиХ, а евентуална ревизија тужба против Србије нема нити ће имати подршку Срба и РС.