latinica  ћирилица
23/01/2017 |  17:18 | Аутор: РТРС

Појачана контрола саобраћаја у зонама школа

Првог дана наставка школске године Центар јавне безбједности /ЦЈБ/ Бијељина најавио је повећано присуство полиције и појачане контроле саобраћаја у зонама школа и на путним правцима којим ће се кретати већи број школске дјеце.
Полиција Републике Српске - Фото: СРНА
Полиција Републике СрпскеФото: СРНА

Акценат ових контрола биће на брзини кретања возила, поштовању односа возач - пјешак и на техничкој исправности аутобуса којима се превозе ученици.

Најављено је и интензивирање рада специјалног возила "паук" које ће уклањати непрописно паркирана возила у зонама школа, посебно у близини пјешачких прелаза, као и санкционисање свих прекршаја који могу да угрозе безбједност најмлађих учесника у саобраћају.

Из ЦЈБ Бијељина подсјећају да је циљ ових мјера побољшање општег нивоа безбједности у саобраћају, а посебно безбједности дјеце школског узраста који самостално учествују у саобраћају.

У Бијељини је друго полугодиште почело без проблема за 14.000 ученика основних и средњих школа.

Предсједник Актива директора основних школа Милица Перковић рекла је Срни да су школе спремно дочекале наставак школске године и да су током распуста отклоњени сви технички проблеми уочени за вријеме несвакидашњег таласа хладноће у регији.

Извор: СРНА