latinica  ћирилица
23/01/2017 |  17:18 | Аутор: РТРС

Говедарица: Редовни састанак представника странака који чине власт на ниову БиХ

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је данас да ће редовни радни састанак представника странака који чине власт на ниову БиХ бити одржан у сриједу, 25. јануара, у Сарајеву.
Вукота Говедарица - Фото: СРНА
Вукота ГоведарицаФото: СРНА

"Ријеч је о редовним састанцима који се одржавају на нивоу Савјета министара, чланова Предсједништва БиХ и лидера политичких партија. Младен Иванић је као предсједавајући Предсједништва БиХ заказао редовни састанак", изјавио је Говедарица на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он је додао да би чланови Предсједништва БиХ, три прва човјека Савјета министара БиХ и лидери политичких партија које чине коалицију на нивоу БиХ требало да разговарају о свим актуелним питањима која треба да се дефинишу на ниову БиХ.

"Добио сам позив као предсједник СДС-а и наравно да ћу се одазвати. Дневни ред и теме о којима ћемо разговарати утврђује на састанку предсједник тог радног тијела, односно предсједавајући Предсједништва БиХ Иванић", рекао је Говедарица.

Он је додао да је састанак заказан за 13.00 часова.

СДС је формирао Социјално-економски савјет чији је задатак да анализира стање у друштву, и руководству странке предлаже експертска рјешење .

Предсједник Вукота Говедарица најавио је, у Источном Сарајеву, да ће наредних дана бити покренуте инцијативе, попут доношења Декларације за опредјељење Дејтонском мировном споразуму и убрзаном путу европских интеграција.