latinica  ћирилица
23/01/2017 |  14:58 ⇒ 14:59 | Аутор: РТРС

БОРС Кнежево: Јединством сачувати Српску

Скупштина Борачке организације Кнежево сматра да се само српским јединством могу сачувати српске светиње, православна вјера и Република Српска.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

"Будимо достојни времена у којем живимо и не заборавимо прошлост ради наше будућности", наводи се у саопштењу Борачке организације Кнежево.

Поводом недавне изјаве високог представника за БиХ Валентина Инцка, који је Дан Републике Српске поредио са даном оснивања Независне Државе Хрватске, Борачке организације Кнежево оцјењује да је то "зла коб" која је започела рат на просторима бивше Југославије деведесетих година, као и ратове 1941. и 1914. године.

Борачка организација Кнежево подсјећа Инцка да су у Отоманском царству људима одсјецане главе и живи су набијани на коље, у Првом и Другом свјетском рату формирани су логори за Србе са милионским жртвама, а у рату деведесетих година опет су Србима одсјецане главе и покушано је понављање историје.

"Док је `зла коб` коју представља високи представник у БиХ бројчано и територијално расла, ми смо бивали све мањи и мањи, захваљујући теби и сличнима теби", поручују из Борачке организације Кнежево Инцку.

Они су оптужили високог представника у БиХ да "хоће да уништи српски народ, па самим тим и православну вјеру".

Извор: СРНА