latinica  ћирилица
23/01/2017 |  14:52 ⇒ 14:53 | Аутор: РТРС

Отац Раде Шербеџије преминуо у 104. години

Данило Шербеџија, отац глумца Раде Шербеџије (70) преминуо је данас у 104. години.
Раде Шербеџија - Фото: РТРС
Раде ШербеџијаФото: РТРС

Ову вест на друштвеним мрежама објавио је Радин син, који је добио име по деди.

- Сељак, рудар, пролетер, првоборац, отац, деда, прадеда. Након што је у 104. години побиједио упалу плућа, здрав, одлучио је да оде, послао ближње из собе да оду мало да се одморе и затворио очи. Доста му је било. Оставио је одијело за сахрану, у џепу писмо које жели да се прочита на сахрани за само најужу породицу, мени је недавно оставио сат који је добио кад је ишао у пензију, на сахрани само виолина да га прати уз пјесму "Кад у војску ја полазим и зелено поље газим. Сузама се бој не бије већ се врела крвца лије." Здраво деда, поносан сам што носим твоје име, поручио је његов унук Данило на Фејсбуку.

Иначе, Раде је у једном интервјуу прошле године открио да се његов отац противио његовој одлуци да постане глумац, те да није погледао ниједан његов филм.

- Имао сам диван однос са родитељима. Мајка ми је умрла, а отац је у 104. години. Отац никад није погледао ниједан мој филм, ни серију, ни снимку представе. Само би узео укрштене ријечи и напустио собу. Из неке тврдоглавости и освете. Никада - повјерио се Шербеџија "Јутарњем листу".

Извор: Блиц