latinica  ћирилица
23/01/2017 |  12:49 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

И у Аустрији манифестације поводом обиљежавања Дана Републике Српске

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић рекао је данас да би у овој години требало да буду организоване манифестације у аустријским градовима поводом обиљежавања Дана Републике Српске.
Младен Филиповић - Фото: РТРС
Младен ФилиповићФото: РТРС

- Планирали смо да током читаве године у Аустрији организујемо манифестације из области културе као знак сјећања на 9. јануар 1992. године – дан када је рођена Република Српска. То би требало да буду Дани Републике Српске у Аустрији - навео је Филиповић.

Он је истакао да ће манифестације бити одржане уз покровитељство Представништва Републике Српске у Аустрији.

- Предвидјели смо гостовања позоришта из Републике Српске у аустријским градовима, књижевне вечери, концерте и друге манифестације. Наша дијаспора је више него занитересована да подржи ове активности - навео је Филиповић и истакао да ће на све догађаје бити позвани представници институција Аустрије.

Он је нагласио да су туристички потенцијали Републике Српске презентовани на Сајму туризма који је одржан у Бечу од 12. до 15. јануара.

- То је највећи сајам туризма у централној Европи. Према подацима Туристичке организације Републике Српске, број туриста из Аустрије који посјећују Српску је у посљедњих годину дана повећан за 15 одсто, што је веома значајно - каже Филиповић.

Извор: СРНА