latinica  ћирилица
23/01/2017 |  10:55 | Аутор: РТРС

Благи пораст дневне температуре у четвртак

У Републици Српској у четвртак, 26. јануара, доћи ће до благог пораста дневне температуре, а до петка, 27. јануара, у већини крајева задржаће се облачно и хладно вријеме, понегдје са провејавањем снијега или појавом магле, рекао је Срни метеоролог у Републичком хидрометеоролошком заводу Драшко Рудан.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

На истоку и сјеверу Српске данас ће бити облачно, тмурно и веома хладно вријеме, уз дневну температуру од минус четири степена Целзијусова, док ће на југу темперетура износити 10 степени.

Сутра ујутро биће хладно са умјереним мразом и претежно облачно, а на сјеверу мјестимично тмурно и магловито вријеме.

Током дана и вечери задржаће се претежно облачно вријеме уз провијавање слабог снијега, а суво ће бити на крајњем југозападу Српске и у Херцеговини. Дуваће слаб вјетар сјеверних смјерова, а у Херцеговини слаба до умјерена бура.

Температура у јутарњим часовима од минус 10 до минус четири, а највиша дневна од минус четири до нула, на југу до седам степени Целзијусових.

Облачно и хладно биће и у сриједу, 25 јануара, са веома слабим снијегом који ће провијавати понегдје у источним и сјеверозападним дијеловима, док ће током дана бити претежно облачно и суво, на југу и југозападу претежно сунчано.

Температура у јутарњим часовима од минус седам до минус четири, на југу до два, а највиша дневна од минус четири до минус један, на југу осам степени Целзијусових.

У четвртак, 26. јануара, биће хладно и облачно вријеме, а у појединим крајевима на западу и истоку, уз повремене сунчане периоде и благи пораст дневне температуре.

Ујутро ће се температура кретати од минус 12 до минус седам, на југу око нуле, у источним предјелима минус 15, а највиша дневна од минус четири у магловитим предјелима до плус два степена Целзијусова у сунчаним предјелима.

Ведро јутро у Херцеговини очекује се у петак, 27. јануара, а у осталим крајевима биће облачно и хладно, понегдје са умјереним мразом.

На сјеверу и истоку биће тмурно и магловито, а на крајњем сјеверозападу могуће је провијавање слабог снијега. Током дана доћи ће до смањења облачности, са све више сунчаних интервала.

Температура у јутарњим часовима од минус 12 до минус седам степени Целзијусових, на југу минус три до нула, а највиша дневна од минус четири у магловитим предјелима до плус један степен.

Извор: СРНА