latinica  ћирилица
23/01/2017 |  09:42 | Аутор: РТРС

ФК "Требава" побједник Светосавског турнира

Екипа Фудбалског клуба "Требава" из Осјечана код Добоја побједник је 22. Светосавског турнира у малом фудбалу у Модричи током којег је учествовало 19 екипа из града домаћина и сусједних општина у Републици Српској и Федерацији БиХ.
ФК "Требава" побједник Светосавског турнира - Фото: СРНА
ФК "Требава" побједник Светосавског турнираФото: СРНА

ФК "Требава" је у финалној утакмици, којом је синоћ у дворани Културно-спортског центра Модрича завршено такмичење, побиједила "Босну" из Мионице код Градачца.

Директор Културно-спортског центра Рајко Сајић рекао је да је турниром традиционално почело обиљежавање великог српског празника Светог Саве.

Он је нагласио да је такмичење оправдало очекивања организатора, учесника и великог броја посјетилаца, те да је најважнији циљ, осим резултата, дружење фудбалера аматерских клубова.

Сајић је подсјетио да је Светосавски турнир у малом фудбалу у Модричи први пут организован 1995. године.

Побједнички пехар и награде најуспјешнијим екипама и појединцима уручио је замјеник начелника општине Модрича Никола Савић.

На турниру, који је најстарија спортска манифестација у Модричи, учествовале су екипе из града домаћина, Шамца, Добоја, Брода из Републике Српске и Оџака и Градачца у Федерацији БиХ.

Током седам дана турнира, чији је организатор Културно-спортски центар, а покровитељ општина Модрича, одигране су 44 утакмице, постигунта 132 гола, није додијељен ниједан црвени картон, а, према подацима организатора, утакмицама је присуствовало више од 1.000 посјетилаца.

Извор: СРНА