latinica  ћирилица
23/01/2017 |  08:36 | Аутор: РТРС

Меланија Трамп ће се као прва дама посветити проблему злостављања на интернету

Бијела кућа је објавила биографије и задужења чланова администрације новог предсједника Доналда Трампа, али и његове супруге Меланије.
Меланија и Доналд Трамп - Фото: Getty Images
Меланија и Доналд ТрампФото: Getty Images

Прва дама би се требала посветити проблемима који утиечу на жене и дјецу те проблем злостављања младих путем интернета.

За разлику од њене претходнице, Меланија није завршила факултет, већ се бавила манекенством. Универзитет у Љубљани је напустила јер је отишла у Милано и Париз, да би се 1996. године преселила у Њујорк.

"Као модел појавила се у великом броју високопрофилних реклама и радила је с врхунским. Красила је насловнице Вога, Харпер'с Базара, ГQ-а, и Њујорк Магазина. Појавила се и у великом броју телевизијских реклама и програма, те је водила емисију 'The View' s Barbarom Walters", пише Бијела кућа о првој дами.

Истичу како је увијек била посвећена помагању другима те да је њена великодушност примијећена. Била је почасна предсједница плесне компаније Марта Грем 2005. године, активна чланица Полицијске атлетске лиге која ју је наградила признањем "Жена године" (2006.), била је почасна предсједница Клуба дјечака у Њујорку пет година, а 2005. године Црвени крст ју је наградио улогом амбасадорке добре воље, што је радила четири године.

Учествовала је у обиљежавању дана љубави према дјеци те борбе против злостављања дјеце. Прије седам година била је предсједница асоцијације Америчко срце, гдје је прикупила 1,7 милиона долара за истраживања.

У 2010. години покренула је производњу властите колекције накита.

За Трампа се удала 2005. године, а у марту 2006. године су добили сина Барона Вилијама Трампа. Исте године постала је држављанка САД-а. Она је тек друга прва дама која није рођена у САД-у (рођена је 26. априла 1970. године у Словенији). Прва је била супруга шестог предсједника Џона Квинсија Адамса Луиса Адамс.

"Госпођа Трамп дубоко брине о проблемима који утичу на жене и дјецу, а своју платформу као прва дама усмјериће на проблем cyber bullyinga, тј. злостављања на интерету међу младима", саопштено је на страници Бијеле куће.

Извор: Кликс