latinica  ћирилица
23/01/2017 |  08:04 ⇒ 08:08 | Аутор: РТРС

И даље хладно

У Републици Српској и Федерацији БиХ, након јутарњег мраза и магле која ће се понегдје задржати већи дио дана, током дана ће доћи до постепеног разведравања и биће више сунца.
Зима - Фото: илустрација
ЗимаФото: илустрација

Највиша дневна температура ваздуха од минус четири у магловитим предјелима, а осталим крајевима од нула до четири, на југу око 10 степени Целзијусових.

Ујутро хладно уз умјерен мраз и претежно облачно, на сјеверу и истоку честа појава магле, а на југу ведро, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана постепено разведравање, са сунчаним периодима, док у појединим предјелима на сјеверу и истоку остаје облачно, тмурно и врло хладно вријеме, уз температуру испод нуле.

У сунчаним крајевима температура током дана прелази у плус.

Увече постепено наоблачење са запада.

Вјетар слаб источни и југоисточни.

Температуре ваздуха у 7.00 часова: Купрес минус 15, Гацко минус 14, Хан Пијесак и Градачац минус 11, Невесиње, Шипово, Ливно и Тузла минус 10, Дрвар и Зворник минус девет, Бугојно и Добој минус осам, Бијељина и Соколац минус седам, Бањалука, Јајце и Сарајево минус шест, Нови Град, Билећа и Бихаћ минус пет, Фоча минус четири, Приједор минус три, Зеница минус два, Требиње нула, Мостар један и Неум четири степена Целзијусова.

Извор: СРНА