latinica  ћирилица
22/01/2017 |  12:36 | Аутор: РТРС

Меј: Реаговаћу ако Трамп каже нешто неприхватљиво

Британска премијерка Тереза Меј изјавила је да се неће плашити да америчком предсједнику Доналду Трампу каже да је неприхватљиво нешто што је изјавио, уколико он изнесе неки непримјерени коментар током њиховог сусрета који је најављен за идућу недјељу.
Тереза Меј (Фото: epa/Chirs Radburn) -
Тереза Меј (Фото: epa/Chirs Radburn)

Тереза Меј је у изјави Би-Би-Сију подсјетила да је већ рекла да су неки коментари које је Доналд Трамп изнио у вези са женама неприхватљиви, а да се за неке од таквих коментара и он сам извинио.

Меј ће се, како је најављено, у петак састати са Трампом у Вашингтону, што ће новом предсједнику САД бити први сусрет с неким страним лидером у Бијелој кући, а британска премијерка је најавила да ће том приликом разговарати о будућим трговинским односима између САД и Британије, као и о НАТО-у и изазовима као што је борба против тероризма.

"Када сједнем са Трампом, мислим да ће најзначајније у вези са улогом жена бити то што ћу ја тамо бити као жена премијер... Уколико буде нечег што будем сматрала неприхватљивим, нећу се плашити да то кажем Доналду Трампу", навела је Меј.

Хиљаде жена изашле су јуче на улице европских престоница у знак протеста против Трампа, посебно због његових коментара које су многи оцијенили као понижавајуће по жене, подсјећа Ројтерс.

Нови портпарол Бијеле куће Шон Спајсер објавио је јуче да ће предсједник Трамп сљедеће недјеље угостити британску премијерку.

Извор: Агенције