latinica  ћирилица
21/01/2017 |  19:00 ⇒ 22/01/2017 | 08:33 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Србе у Италији радује што се Дан Републике и даље обиљежава

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да Србе у Италији јако радује што је Дан Републике остао да се обиљежава и послије проблема које су постојали.
Недељко Чубриловић (Фото:NSRS/A.Чавић) -
Недељко Чубриловић (Фото:NSRS/A.Чавић)

"Искрено се надам да су ти проблеми превазиђени доношењем новог закона и да више неће бити иницијатива које су бескорисне за било кога и да ћемо још дуго година обиљежавати наш Дан", рекао је Чубриловић, који се вечерас у Вићенци састао са представницима удружења Срба, а сутра ће се обратити на свечаном обиљежавању Дана Републике које први пут организује Савез Срба у Италији.

Чубриловић је навео да је имао састанак са представницима седам удружења Срба који су исказали жељу да обиљеже Дан Републике Српске и да он буде присутан.

"На вечерашњем састанку доминирала су привредна питања и проблеми који муче наше људе који су овдје привредно активни. Има их који имају и своје фирме и који имају одређене законске проблеме да би могли реализовати неке од својих пројеката", рекао је Чубриловић.

Он је нагласио да га посебно радује што људи нису политизирали ниједну ситуацију што се тиче и Републике Српске и Дана Републике Српске, него је разговарано о конкретним питањима и рјешењима.

"То је оно што треба да укаже и пут Републици Српској како бисмо своју економску позицију могли да јачамо и везом са нашом дијаспором", истакао је Чубриловић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске сутра у 9.00 часова присуствоваће литургији и свечаном резању славског колача у православној цркви Светог Луке у Вићенци, а у 13.00 часова обратиће се на свечаном обиљежавању Дана Републике Српске, који први пут организује Савез Срба у Италији.

Извор: Срна