latinica  ћирилица
20/01/2017 |  15:39 | Аутор: РТРС

Одлазак Цвијановићеве у САД узнемирио Федерацију БиХ

Вијест да ће премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић и супруга предсједника Српске Сњежана Додик присуствовати инаугурацији изабраног предсједника САД Доналда Трампа на Капитол Хилу узнемирила је духове у Федерацији БиХ.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Огласило се тим поводом одмах амбасадор БиХ у САД Харис Хрле, који је за "Кликс" рекао да Цвијановићева није у службеној посјети САД и да неће присуствовати инаугурацији Трампа.

Цвијановићева, међутим, то демантује и поручује да је ријеч о званичном позиву за инаугурацију изабраног предсједника САД.

- Жељка Цвијановић се не налази у службеној посјети Вашингону нити ће присуствовати службеним активностима везаним за инаугурацију предсједника Доналда Трумпа - рекао је Хрле.

Уз опаску да Цвијановићева очито приватно борави у САД, "Кликс" поставља питање оправданости њеног боравка и трошења, како се наводи, новца грађана Републике Српске на приватна путовања.

"Кликс" констатује и да Влада Републике Српске јавности није објаснила због чега је, како наводе, приватно путовање Жељке Цвијановић од кључног значаја за Владу и Републику Српску у цјелини.

Цвијановићева је, с друге стране, поручила да је почаствована и поносна што ће присуствовати инаугурацији новоизабраног предсједника САД и на тај начин представљати институције и грађане Српске.

Цвијановићева је демантовала спекулације које су објавили поједини медији о трошковима њеног боравка у Вашингтону.

Извор: Танјуг