latinica  ћирилица
20/01/2017 |  14:36 | Аутор: РТРС

Сутра суво и хладно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно и хладно вријеме у Крајини и на сјеверу и сјевероистоку БиХ, док ће у осталим дијеловима бити сунчано уз малу до умјерену облачност.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Јутро ће бити хладно уз умјерен до јак мраз и претежно облачно, на сјеверу и истоку честа појава магле, а на југу ведро.

Током дана у многим мјестима на сјеверу и истоку остаје облачно и хладно вријеме, а на југу и у вишим предјелима доћи ће до разведравања уз сунчане периоде и благи пораст температуре у неким дијеловима, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Федерални хидрометеоролошки завод је због ниске јутарње температуре ваздуха издао наранџасто упозорење.

Вјетар ће бити слаб, источни и сјевероисточни, а у Херцеговини слаба бура.

Јутарња температура ваздуха кретаће се од минус 14 до минус шест степени, на југу од минус два до три, а дневна од минус четири до два, на југу од седам до 12 степени Целзијусових, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода.

У недјељу, 22. јануара, у јутарњим часовима очекује се веома хладно вријеме уз умјерен, у вишим предјелима и јачи мраз, а током дана доћи ће до дјелимичног разведарвања уз могуће сунчане интервале на југу, а после и у осталим дијеловима земље.

Јутарња температура ваздуха кретаће се од минус тринаест до минус осам степени, на планинама, на југу до нуле, а највиша дневна температура од минус четири до три, а на југу око 10 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус девет, Мраковица и Градачац минус шест, Калиновик, Чемерно, Бијељина, Горажде и Иван-седло минус пет, Хан Пијесак, Мркоњић Град, Бихаћ и Соколац минус три, Рибник, Бањалука, Добој, Јајце, Сански Мост, Сребреница и Тузла минус два, Шипово, Србац, Дрвар, Приједор и Сарајево минус један, Рудо, Фоча, Ливно и Зворник нула, Бугојно један, Вишеград два, Невесиње и Зеница три, Билећа шест, Мостар седам, Требиње осам, Неум десет, степени Целзијусових.

Извор: СРНА