latinica  ћирилица
20/01/2017 |  13:10 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Дезинформације појединих медија о "екслузивном предсједничком пакету"

Кабинет предсједника Владе Републике Српске демантовује дезинформације које су се појавиле у појединим медијима, а према којима је присуство премијера Жељке Цвијановић инаугурацији новог предсједника САД Доналда Трампа реализовано у оквиру "ексклузивног предсједничког пакета", чија вриједност износи "45.000 америчких долара".
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Трошкови боравка Цвијановићеве у САД овом приликом идентични су уобичајеним трошковима предсједника Владе при службеном боравку у овој земљи, на примјер, за потребе одржавања састанака са међународним финансијским институцијама, те подразумијевају трошкове авионске карте и хотелског смјештаја, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

У саопштењу се наводи да је присуство Цвијановићеве инаугурацији новог америчког предсједника од кључног значаја за Владу и Републику Српску у цјелини, те да поједине злонамјерне и тенденциозне дезинформације ни на који начин то не могу умањити, посебно имајући у виду да је Цвијановићева једна од ријетких званичника из региона који присуствују овом догађају.

Из Кабинета предсједника Републике саопштили су да предсједникова супруга трошкове путовања и боравка у САД у потпуности сноси она лично.

Извор: СРНА